De 1611

Het nieuwe model bouwt verder op het gerenommeerde platform van de 1611 die bekend staat om zijn ontwerp, comfort en kwaliteit.
Alleen het beste hout word gebruikt voor de 1611. Daarin heeft u de keuze voor Eiken en Afrormosia.

Kenmerkend voor de 1611 zijn haar minimalistische silhouetten, zuivere lijnen en originaliteit. Ontwerpers als Arne Jacobsen, Charles en Ray Eames én Rob Parry schreven historie in de jaren 60. De 1611 brengt deze historie naar uw woonkamer.

De 1611

Het nieuwe model bouwt verder op het gerenommeerde platform van de 1611 die bekend staat om zijn design, comfort en kwaliteit. Alleen het beste hout word gebruikt voor de 1611. Daarin heeft u de keuze voor Eiken en Afrormosia.

Kenmerkend voor de 1611 zijn haar minimalistische silhouetten, zuivere lijnen en originaliteit. Ontwerpers als Arne Jacobsen, Charles en Ray Eames én Rob Parry schreven historie in de jaren 60.

De 1611 brengt deze historie naar uw woonkamer.

De Boomerang

De karakteristieke boomerang die we kennen van Rob Parry is terug te vinden in de 1611. De vorm is gebaseerd op de autonomie van de mens, dit zorgt voor een natuurlijke zithouding die de rug omvangt.

Sierlijk en
huiselijk

Het geometrische, strakke ontwerp is uniek in zijn vorm. De 1611 is met zijn kleinere maat en hogere instap een perfecte aanvulling aan iedere zithoek. Met de combinatie van historie en natuurlijke materialen maakt hij van je huis een thuis. 

Luxueuze eenvoud

De 1611 word vervaardigd uit massief Eiken of Afrormosia. Het hout word gecomplimenteerd met de kwalitatieve wollen bekleding van Kvadrat.  Met als resultaat een luxe Mid century design chair die voldoet aan de wensen van nu.

Stel je eigen 1611 samen

Afmetingen

Lees meer over de Materialen

Design door Rob Parry

Parry studeerde aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in den Haag. Na zijn afstuderen is Parry voor zichzelf begonnen. Tot 1995 ontwierp hij interieurs, meubels, stands, tentoonstellingen, sieraden, belettering en speelgoed. Daarnaast was hij dertig jaar lang verbonden als docent architectonische vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Diverse ontwerpen van Rob Parry bevinden zich in de collectie van diverse musea waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Ontwikkeling door Skøg design

Wouter Beijert van Skøg design heeft veel ervaring in het ontwikkelen van producten waarbij kwaliteit en pricisie belangrijk zijn (tot op de nanometer). Zijn enthausiasme, hart voor mensen en ervaring in de luxe fauteuil industrie was de perfecte match voor de 1611. 

Bij de ontwikkeling van de 1611 is rekening gehouden met o.a.  de ondersteuning van het nekwervel, rugwervel, de juiste armleggerhoogte, lende ondersteuning, zithoek, zitdiepte en zithoogte voor een ergonomische en comfortabele zit ervaring.

Stel je eigen 1611 samen

Ontvang een hoge resolutie .pdf 

Afmetingen

Start je configuratie

En stel samen

Ontdek onze modern designs

Strak, stijlvol en uniek.

Kom langs

Zitten is ervaren.

Kom langs

Zitten is ervaren.